Schilderen van de Camion de Cafe

Even weer een update van de vorderingen van onze Camion de Café. Vorige keer meldden we dat de werkruimte bijna klaar was. We zijn nu zover dat alleen de PVC vloer nog gelegd en alle apparatuur geïnstalleerd moet worden.

We vonden toch dat we ook enigszins vast moesten houden aan onze ‘Huisstijl’ van pallet-hout. En ook om wat meer sfeer te krijgen in de werkruimte, hebben we achter het kleine werkblad tegenover het uitgifteluik, toch maar wat plankjes tegen de wand gespijkerd. Uiteraard netjes gescheurd en gelakt, zodat het wel schoon te houden is.

Werkblad Goelette

Start met schilderwerk

Goelette Camion de Cafe

En toen ging de temperatuur omhoog. Na de winterweek eind februari werd het ineens lente. Tijd voor schilderen! Maar wat is de juiste kleur. Daar hadden we al een jaar over nagedacht en nog steeds was er twijfel. 

Na wat overleg hebben we de knoop doorgehakt en zijn we met de kleur ‘Concert’ (wat dat ook mag betekenen 🙂 ) naar de locale verffabriek gegaan om een de kleur te laten mengen van matglanzende industrielak. We dachten dat het was gelukt, dus we smeerden er lustig op los. De man van de fabriek had nog gezegd: Probeer eerst even een stukje of het de goeie kleur is…… In de zon bleek het wel erg babyblauw te zijn, niet wat de bedoeling was.

Dus wij de volgende dag terug naar de fabriek. En met een aangepaste kleur, weer lekker aan de gang. Dat was beter, dus weer driftig aan het kwasten en rollen gegaan. En zo in het lamplicht mag het resultaat er zijn. Het wordt al wat. Na nog wat onderdelen er weer op te hebben gemonteerd ziet het er al heel stoer uit.

Camion de Cafe

Geef een reactie