Koffie beleving

Voor een echte koffie beleving kunnen jouw gasten bij onze sfeervolle Koffie Truck zelf koffie komen halen. Ze kunnen dan kiezen uit verschillende koffie varianten van Italiaanse kwaliteit, een espresso, cappuccino, latte macchiato etc. Zo beleven ze bij de truck het bereiden van hun verse kopje koffie direct mee.

Eigenzinnige koffie

Moving Coffee houdt van eigenzinnige koffie. Koffie die je beweegt en roert als je het proeft. Daarom zetten we koffie op de originele Italiaanse manier met een espressomachine. We houden van een volle en stevige koffie. Hiervan maken we verschillende koffie varianten, met een espresso als basis.

Als je dat wilt kunnen we je gasten uit twee of drie verschillende soorten koffie laten kiezen. Dit kunnen single origins uit verschillende landen zijn.

Koffie die roert

Het bereiden van een goeie kop koffie is een koffie beleving, of je haar nu zelf maakt of het wordt voor je gedaan. Het is een moment om even stil te staan en van te genieten. En het resultaat, de kop koffie zelf? Die mag er zijn, geurig en smaakvol; met andere woorden: Perfect!.

Zodat het je roert als je de koffie proeft en je er intens van geniet. Dat is ons streven. We doen er alles aan om dat te realiseren. 

 

Wij houden van eigenzinnige koffie, daarom gebruiken we eerlijke en verse bonen. Bonen waarvan we weten waar ze vandaan komen en waarvan we weten welke smaak we kunnen verwachten. Bonen moeten vers zijn, wat inhoudt dat ze niet langer dat twee maanden voordat we ze gebruiken gebrand zijn.

Koffie beleving

Eerlijke koffie voor een eerlijke koffie beleving

We vinden koffie eerlijk  als de boer een eerlijke prijs voor zijn koffiebonen krijgt, als hij er alles aan gedaan heeft om de kwaliteit van zijn koffie te waarborgen. Eerlijk houdt voor ons ook in dat er bij de productie rekening gehouden wordt met de omgeving, zowel met de natuur als met de mens, en hier goed mee om gegaan wordt. En vooral houden we van een goede smaak, waarvan je zelf ook zult zeggen: Dat is een lekkere kop koffie!

 We werken met verse koffiebonen die we op locatie malen. Voor elke koffiesoort hebben we dan een eigen bonenmaler. Elke keer malen we precies genoeg bonen voor het aantal kopjes koffie die op dat moment gezet moet worden. “Grinding on demand” zoals we dat noemen.  Zo is elk kopje koffie dat gezet wordt uiterst vers, wat zorgt voor een optimale koffie beleving.

 

Standaard gebruiken we kartonnen bekers om de koffie in te serveren, ToGo bekers, al dan niet met deksel. De afmetingen van de bekers zijn afgestemd op de koffievariant die besteld wordt. 

Wil u een wat meer luxe uitstraling op uw evenement? Dan kunnen we gebruik  maken van picardie-glazen. Is glaswerk komt de smaak van de koffie nog beter tot zijn recht. Ook hierbij stemmen wel elk glas af op de juiste koffievariant.

Een ander alternatief is servies met kop en schotels. Met name voor wat kleinere gezelschappen is dit en luxe variant. Ook dan gebruiken we verschillende formaten.

Zo geven we elk evenement de uitstraling die jij wenst, luxe of vlot en met de professionaliteit die bij jouw past. Voor de koffie beleving die jij wilt.

Kijk ook op onze andere site van Moving Coffee voor meer informatie

De varianten die we standaard op elk evenement kunnen serveren zijn:

  • Espresso (doppia o singola)
  • Espresso Macchiato
  • Cortado
  • Caffè Lungo / Americano
  • Cappuccino
  • Latte Macchiato
  • Caffè Latte
  • Flat White

Wil je nog meer karakter geven aan de koffiebeleving op je evenement? Dan bieden we de mogelijkheid om het aantal varianten uit te breiden met Coffee Specialties.

Denk hierbij aan gebruik van likeur, koffie siroop en room. We maken hiermee de lekkerste winterkoffie, Café Français, Irisch Coffee en dergelijke.

Neem contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden.