Camion de Café - Verbouw

De opbouw van onze Camion is in volle gang. In het laatste bericht dat jullie van ons gelezen hebben meldden we dat de Camion naar Zeewolde gereden is. Dat was eind september. Alweer een paar maanden geleden.

En we hebben niet stil gezeten sinds die tijd.

Verfklaar

Omdat we de camion vanonder de bomen en struiken vandaan gehaald hebben waar ze een aantal jaren gestaan had, hebben we haar maar eerst grondig geschrobt en schoongemaakt. We waren positief verrast over de staat van het plaatwerk dat onder het vuil vandaan kwam. Dat was in elk geval een meevaller. Ze was nu weer redelijk egaal blauw.

Daarna zijn we aan het schuren gegaan. De hele buitenkant en ook de binnenkant. Vooral de binnenkant van de laadruimte. Straks onze werkruimte. De camion was in zijn laatste werkzame leven als veewagen gebruikt. De laadruimte kon dus wel een schoonmaakt en schuurbeurt gebruiken. Gelukkig was het al aan paar jaartjes geleden dat vee een plekje gevonden had in de truck. De (boeren)parfum was niet meer aanwezig, gelukkig.

Overal waar het nodig was hebben we de carrosserie een likje primer gegeven. De zijkanten en voorkant zijn nu gevlekt. Ze ziet er niet meer uit, onze Camion. Zittend op het dak (die bleek ook na de verbouwing sterk genoeg) heb ik het hele dak in de primer gezet. Het egale blauw is nu verdwenen.

Het wachten is nu op hogere temperaturen, zodat we kunnen gaan verven.

 

Werkruimte inrichten

In de tussentijd kunnen we de werkruimte aanpakken. Om het om te toveren van een veestal tot mobiele keuken. De verbouwing had wat gaten achtergelaten in de vloer. Verrotte planken enzo. Ja, je leest het goed. De vloer van de laadruimte is gemaakt van (eiken) planken. Evenals het tussenschot. Ook daarvan was het onderste deel verrot. Met wat moderne vloermaterialen en teercoating voor de onderkant, was dat snel verholpen en konden we zonder gevaar voor gebroken enkels in de laadruimte aan het werk.

van veestal tot mobiele keuken
Werkruimte camion de cafe

Het plafond en tussenschot in de laadruimte waren grotendeels zwart. En wij willen lichtgrijs als eindresultaat. Na een paar lagen grondverf, konden we de nieuwe kleur opbrengen voor een mooi licht eindresultaat. De ruimte boven de cabine hebben we opgevuld met handige opbergruimte.

Inrichting

En dan de vraag: wat te doen met de zijwanden en de wielkasten bijvoorbeeld? Alles moet uiteindelijk netjes afgewerkt en fris er uit zien. Een groot deel daarvan verdwijnt straks achter kasten, werkblad en decoratieve elementen. Om te bepalen hoe en wat we verder nog in de werkruimte moeten afwerken en schilderen, moet eerst de inrichting bedacht en deels ingebouwd worden. 

Dus volgende stap: De inrichting bedenken en in detail uitwerken. Kunnen we gelijk ook nadenken over de elektra: Wat is er nodig en wat moet waar? 

We zijn zover dat de plannen klaar liggen en de basis elektra is aangelegd. We kunnen gaan werken aan de inrichting, Yes! Eindelijk concreet en zichtbaar opbouwen.

We will keep you posted!

Geef een reactie